Újpest:
787-2637

Krisztinaváros:
 
201-0052

 

Ha támogatni kívánja az oldal fenntartását és fejlesztését, kattintson az Önt érdeklő hirdetésekre.
 
Visszajelzését ide várjuk:
 
webmaster@mancsok.hu
 
Köszönjük!

Hirdetések

   

MANCSOK

  EGÉSZSÉGVÉDELEM

 biztonság

 biztosítás

megelőzés

ellenőrzés

  KUTYATARTÓKNAK

  MACSKATARTÓKNAK

  GÖRÉNYTARTÓKNAK

  NYÚLTARTÓKNAK

  ÁLLATTENYÉSZTÉS

  ELSŐSEGÉLY

  NEVELÉS

  TAKARMÁNYOZÁS

A kisemlős társállatok egészségvédelme

 

A társállatokra is igaz, hogy jobb megelőzni a betegségeiket, mint kezeltetni. Hosszú ideig együtt kívánunk élni velük, és egyáltalán nem mindegy, hogy ez mennyi problémával jár. Az egészségvédelem számos elemből tevődik össze. A folyamat tulajdonképpen már az állat beszerzésekor kezdődik. Igyekezni kell örökletes, fertőző és felnevelési betegségektől mentes kölyökállatot vásároljni, ezért a leghelyesebb egy megbízható tenyésztőt választani. Ezt követően a tartási körülmények, köztük számos részelem, így a tartási hely, a takarmányozás, a küllemápolás és a nevelés befolyásolják a leginkább az állat egészségi állapotát, ezért tágabb értelemben ezek is az egészségvédelem részei, akárcsak az állatorvosi megelőzés. Vagyis a tulajdonos az, aki a legtöbbet tehet az állata egészségének megőrzése és helyreállítása érdekében, hiszen ő választja ki az állatot, ő neveli fel, ő választ táplálékot a számára és még azt is ő dönti el, hogy mikor fordul vele állatorvoshoz.

Oldalainkon minden az egészségvédelemhez kapcsolódó kérdésben igyekszünk segítséget nyújtani. Itt és most azokra a feladatokra koncentrálunk, amelyek a legszorosabban kapcsolódnak a kérdéshez. Ugyanis leginkább a biztonság megteremtése, az állat rendszeres ellenőrzése, és betegségeinek tudatos megelőzése segít megvédeni az állatok egészségét.

A MANCSOK Állatorvosi Rendelőkben arra törekszünk, hogy a felsoroltakban is segítsük az állattartókat, vagyis a betegségek diagnosztikáját és elhárítását egyenrangú kérdésként kezeljük azok megelőzésével. Ezért is igyekszünk bemutatni az egyes állatfajokkal (kutya, macska, vadászgörény, házinyúl) kapcsolatos ismeretek mellett az állattartás fontosabb általános ismereteit, mint az egészségvédelem, az elsősegély, a nevelés vagy a takarmányozás alapjait. Oldalainkat a baloldali menüpontok segítségével keresheti fel, vagy végigolvashatja az alábbi link segítségével:

 

UGRÁS A KÖVETKEZŐ RÉSZHEZ

 

Dr. Csikós Károly Miklós
állatorvos
Mancsok Állatorvosi Rendelő

 

© MANCSOK, 2017.