Újpest:
787-2637

Krisztinaváros:
 
201-0052

 

 

 

 

Ha támogatni kívánja az oldal fenntartását és fejlesztését, kattintson az Önt érdeklő hirdetésekre. Köszönjük!
 
Visszajelzését ide várjuk:
 
webmaster@mancsok.hu

Hirdetések

   

MANCSOK

 KUTYATARTÓKNAK

 ápolás

bunda

fül

szem

mancs

karom

fog

végbélmirigy

 vissza

 MACSKATARTÓKNAK

 GÖRÉNYTARTÓKNAK

 NYÚLTARTÓKNAK

 ÁLLATTENYÉSZTÉS

 EGÉSZSÉGVÉDELEM

 ELSŐSEGÉLY

 NEVELÉS

 TAKARMÁNYOZÁS

A kutya küllemének ápolása

 

Az ápolt kutya küllem jó benyomást kelt, de ennél is fontosabb, hogy nélkülözhetetlen a probléma mentes együttélés, a környezet tisztasága és a kutya egészségének védelme szempontjából is. A kutyák küllemének ápolása rendszeres feladatokat ró a tulajdonosra, és sokan vesznek igénybe szakemberektől (kutyakozmetikusoktól) is segítségét. A társállat kisemlősök közül általában a kutyák szorulnak a leggyakrabban ápolásra, de egyben ők a leginkább együttműködők is. Ugyanakkor nagyon változó, hogy az egyes fajták milyen beavatkozásokat igényelnek és ez még az egyedi tulajdonságaiktól és a tartási körülményektől is függ. Az viszont minden kutyára igaz, hogy már a kölyöknevelés kezdetén ajánlott elkezdeni hozzászoktatni őket az ápolási feladatokhoz.

Sok probléma származik abból, ha az ápolás elmarad. Ez veszélyeztetheti a kutya egészségi állapotát és a környezet tisztaságát is, ezért törekedni kell a rendszerességre.

Az egyes ápolás i feladatokat baloldali felsorolásban választhatja ki, majd kattintson rá. Ha pedig végig kívánja olvasni az oldalainkat, akkor kövesse az alábbi linket:

 

 

Dr. Csikós Károly Miklós
állatorvos
MANCSOK Állatorvosi Rendelő

© MANCSOK, 2017