Újpest:
787-2637

Krisztinaváros:
 201-0052

 

 

Ha támogatni kívánja az oldal fenntartását és fejlesztését, kattintson az Önt érdeklő hirdetésekre. Köszönjük!
 
Visszajelzését ide várjuk:
 
webmaster@mancsok.hu

Hirdetések

   

MANCSOK

 GÖRÉNYTARTÓKNAK

 tenyésztés

felkészülés

vemhesítés

vemhesség

fialás

alomnevelés

elválasztás

 vissza

 KUTYATARTÓKNAK

 MACSKATARTÓKNAK

 NYÚLTARTÓKNAK

 ÁLLATTENYÉSZTÉS

 EGÉSZSÉGVÉDELEM

 ELSŐSEGÉLY

 NEVELÉS

 TAKARMÁNYOZÁS

A vadászgörény tenyésztésének gyakorlata

 

A vadászgörényeket különösen nehéz tenyészteni, mert a folyamat eredménye még a kutyánál és a macskánál is sokkal kiszámíthatatlanabb. Ezért a görénytenyésztés nagy felkészültséget, sok pénzt, elszántságot és kitartást igényel. Minden görénytartónak tanácsolható, hogy ne próbálja meg tenyészteni a nőstény vadászgörényét csak azért, mert szereti és utódokat szeretne tőle. A legjobb, amit érte és önmagáért is tehet, ha az első tüzelése kezdetén ivartalaníttatja, és a tenyésztőkre bízza a faj fenntartásának és nemesítésének feladatát.

A vadászgörénynek még nincsenek elismert fajtái, de sok különböző színváltozatban, mintázatban és szőrváltozatban tenyésztik.

Itt csak a vadászgörények tenyésztésének gyakorlatát igyekszünk bemutatni. A görénytenyésztőknek tisztában kell lennie az állattenyésztési alapismeretekkel is, amelyeket az iménti linkre kattintva vagy a főmenüben alul található "állattenyésztés" ikonra kattintva keresheti fel. Az Önt érdeklő gyakorlati témákat pedig a baloldali menüsor segítségével választhatja ki.

 

 

Dr. Csikós Károly Miklós
állatorvos
Mancsok Állatorvosi Rendelő

 

© MANCSOK, 2017.