Krisztinavárosi Mancsok Rendelő

Cím: 1013 Budapest, Roham u. 3.
Telefon: 1/201-0052
és 30/695-1797
Rendelési idő:
H - P: 10:00 -18:00
Sz: Zárva
V: 10:00-13:00

 

Újpesti Mancsok Rendelő

Cím: 1045 Budapest, Chinoin u. 4.
Telefon: 1/787-26371/3603270,
és 30/504-7012
Rendelési idő:
H - P: 09:00 - 20:00
Szo: 10:00-20:00
V: Zárva

 

Játék a vadászgörénnyel

A vadászgörények nagyon játékosak. Kedvelik a fogócskát, a bujkálást, a támadásokat és a küzdelmet, szívesen marcangolnak szét valamit, fedeznek fel új helyeket, hemperegnek vagy ásnak. Emellett szívesen eljátszanak szinte mindennel, amit csak találnak. Boldogan cipelik vagy elrejtik a zoknikat, a cipőket, a papucsokat és más emberi ruhadarabokat, a ceruzákat és tollakat, a kulcsokat és a távirányítókat, az üdítők műanyag kupakjait és bármely más kisebb tárgyat, valamint a gyermekjátékokat is, vagyis a babákat, illetve a műanyag vagy gumi játékokat is. Az ezekkel való játék azonban veszélyes lehet a számukra és közben károkat is okozhatnak, ezért jobb az ilyesmit azonnal elvenni tőlük. A vécépapír gurigái és a hasonló keskeny csövek szintén veszélyesek lehetnek, mert beléjük szorulhat a fejük, ami komoly pánikot okozhat. Fontos biztonsági szabály, hogy minden egyes játékukat próbáljon ki, vagyis figyelje egy ideig, ahogy játszanak velük, emellett rendszeresen ellenőrizni kell, hogy idővel nem válnak-e le róluk olyan darabok, amelyeket lenyelhetnek, illetve nem okozhatnak-e más módon veszélyt a számukra, és ha erre esélyt lát, akkor az ilyen játékot jobb eltávolítani.

Ha játékot vásárol a számukra, gondosan kell válogatnia, hogy veszélytelenek legyenek. A leváló kisebb részeket és a cérnákat hajlamosak ugyanis lenyelni, ami bélelzáródáshoz vezethet. Imádják a puha labdákat, kapható olyan is a számukra, amibe akár bele is mászhatnak. A kereskedelmi forgalomban kaphatók erős anyagból készült plüssbabák is kaphatók. Kedvelik a sípoló, csörgő, bolyhos és madzagon mozgatott játékokat. Ezeket viszont könnyen szétrághatja és le is nyelheti, ami akár bélelzáródást is okozhat. Ha szétrágható játékkal hagyja őket magukra, akkor tegye azt egy erős zokniba, aminek a szárát megcsomózza. Így anélkül játszhat a sípoló játékokkal, hogy lenyelné őket, miután szétrágja. Emellett örömmel fogadják azokat a minden háztartásban megtalálható tárgyakat is, mint a használt ruhadarabok, vagy a papírtörülköző. Nagy örömet szerezhetnek a számukra a papírzacskók és a nyílással ellátott cipős dobozok is. Imádnak mindent, amibe belebújhatnak ezért a hosszú és hajlékony műanyag csövek kiváló szórakozást biztosítanak a számukra. A legtöbb lakásban elfér egy akár 25 méteres darab is, illetve ma már ilyen átlátszó külső csövekkel szerelik fel a vadászgörényeknek gyártott ketreceket is. Ha saját maga állítja össze a csöveket, válasszon lehetőleg átlátszót és iktasson be elágazásokat, mert azok növelik az élvezetet.

Szeretik a változatosságot, ezért ha nem kapnak rendszeresen új játékokat, hamar unatkozni kezdenek. A legjobb, ha időről időre elveszik a megunt játékaikat, majd néhány hét múlva visszakapják, így többször is megörvendeztethetők egy már biztonságosnak talált játékkal. Ilyenkor örömükben gyakran vinnyognak. És ne feledje, hogy az otthon összeállított játék lehet ugyanolyan jó, mint a vásárolt, sőt. Egy kartonpapírból kialakított útvesztő, madzagon húzott vagy törülközőbe tekert játék megszerzése, illetve egy papír fecnikkel teli doboz maga a mennyország lehet a számukra.